Екип - доброволци
Аз съм Ели

Вярвам в доброто и че любовта е движеща сила в живота и вселената, че само заедно можем да правим смислена и вдъхновяваща промяна и тя започва в самите нас. Вярвам, че всеки един от нас има необятен потенциал, който може да разгърне само в подкрепяща и подхранваща среда. Всеки един човек, с който общувам е мой учител и ученик.

Избрах да подкрепя проекта, защото за мен той е продължение на любовта ми към скъпия ми брат Петко Хинов, в чиято памет основахме фондацията. Четирите ми племенничета, които много рано загубиха баща си, са били винаги източник на нестихваща радост и вдъхновение за това какви да се стремим да бъдем. Истински и неподправени, даващи безусловно любов, приземени и в същото време мечтатели.

Друг силен движещ фактор за това начинание е любовта ми към децата и общуването с тях, както и силната мотивация да въздействаме за по-добро бъдеще на човечеството и планетата. Още в детските си години дълбоко интуитивно съм усещала, че ми е даден талант да работя с хората, да им помагам да разгръщат потенциала си, да опознаят себе си, да намерят и развият таланта си, да бъдат пълноценни и щастливи.
Натрупах опит на първо място като родител на две прекрасни момчета. Те са източник на радост, любов и същевременно вдъхновение за това какви трябва да бъдем – автентични, смели и скромни. Години наред от 1996, управлявах малки и по-големи екипи и организации, а през последните осем години коучвах лидери и предприемачи на различни по големина и с разнообразно географско разположение организации. От 2018 започнах да преподавам на студенти от управленски специалности, което е много силно зареждащо за мен начинание. Сърцето ми се усмихва при спомена за доброволната работа с дечица в Лаос през 2020 година.

В свободното си време пея, опознавам и се наслаждавам на природата, правя планински преходи, играя тенис, карам ски, чета, общувам и се забавлявам с приятелите си, тренирам пилатес с Кети и танцувам.

 
Аз съм Кети

Вярвам, че човек е призван да се развива цялостно. Личността е триизмерна и нейното развитие е усъвършенстването на ума, душата и тялото. Вярвам, че движението е един от инструментите на този непрекъснат възход. То води до позитивизъм, щастие, добротворство и светло отношение към света.

Избрах да подкрепя проекта без грам колебание!Фондация “Петко Хинов”, лицата зад нея, инициативите и проектите и са част от благородството и духовността. Доброволчеството и благотворителността ни правят хора! Конкретният проект “Заедно за децата на България” обединява три големи сили - Сплотеността, Детския свят и Бъдещето! "Най-голямото богатство на едно общество не е икономиката, а хората които го съставят".

Натрупах опит на първо място като родител. Знам, че децата са “фини структури”. С тях трябва да се работи с големи дози любов. Опитът ми като треньор по Функционални и Пилатес тренировки е с възрастни. Но голямата тайна е, че когато възрастния се чувства слаб, той прилича на едно пораснало дете. Всеки има нужда от внимание, подкрепа и топло отношение.
В свободното си време Чудя се дали имам такова? От щастливците съм, които правят това, което обичат и никога не се чувствам като на работа. Но за протокола: В свободното си време общувам с приятели, чета, пиша, готвя и хапвам вкусни неща, тренирам себе си и медитирам!

 
Аз съм Нели

Вярвам в силата на човешкия дух и безграничните човешки възможности... вярвам, че най-смисленият път за всеки човек е този на себепознанието и осъзнаването на връзката му с всичко останало... вярвам, че любовта е най-мощната, най-пречистващата и най-съзидателна енергия на света и чрез нея човек може да бъде безграничен творец на собствения си живот.
Също така вярвам, че планините имат специална енергия, която пробужда сетивата, изчиства ума и се свързва с душата. Това е мястото, където човек бързо и неусетно възстановява връзката със себе си, с интуицията си, с чувствата, желанията и същността си.

Избрах да подкрепя проекта, защото през годините съм се убедила, че няма по-добра инвестиция за бъдещето от тази в нашите децата. В преподавателската си практика наблюдавам как все повече младите хора имат по-задълбочени търсения и нужда от целенасочени знания и практически умения в ключови за тях области като себепознание, себеразвитие, себереализация и др. Трупането на такива знания е здрав фундамент за по-нататъшното развитие на силни, осъзнати и независими личности, които с лекота разгръщат своите възможности и таланти пред света. Искрено вярвам, че с този проект ще достигнем до много млади хора, които ще оставят отпечатък!
Натрупах опит в работата си с хора от различни възрасти в по- специфична среда като дивата природа и планините. През двадесет и пет годишната си практика като планински гид, водач и екскурзовод на групи от различни националности и култури съм събрала безценен опит в организацията, мотивацията и управлението на хора в по-специфични и често екстремни условия. Голям акцент в моята работа винаги е било и изучаването на природата като цяло, и по-специално - изключителното биоразнообразие на България. С радост ще споделя това знание и опит!

В свободното си време обичам да изследвам и опознавам нови места и култури, да прекарвам качествено време с любими хора и да изпълнявам йога практики и медитация сред дивата природата. Сред любимите ми занимания са и някои екстремни спортове като катерене, рафтинг и ски.